Hoppa till huvudinnehåll

Värdefullt hjälpmedel i arbetet med social kommunikation

Kognitiv Affektiv Träning (KAT) är en metod för att inspirera och strukturera samtal mellan människor kring tankar, känslor och beteenden, genom att använda tydliga, visuella verktyg. Kat-kittet kan hjälpa oss att lyfta blicken, nyansera och bättre kunna förstå både oss själv och omgivningen. Personen får möjlighet att öka sin självinsikt, ha ömsesidig dialog och att hitta sätt att bättre interagera med omgivningen.

 

KAT-kittet utvecklades ursprungligen i Danmark till barn och unga inom autismspektrumet. I över tio år har det inspirerande materialet främjat en ömsesidig dialog, självinsikt och ökade sociala färdigheter.
Erfarenheterna av KAT-kittet har visat att det är ett värdefullt hjälpmedel i arbetet med social kommunikation både inom normal – och specialområdet.

 

I Skandinavien används KAT-kittet av pedagoger, lärare i skolan, specialundervisningen, på gruppboenden och behandlingsinstitutioner och inom psykiatrin. Metoden är särskilt lämplig till personer med autismspektrumtillstånd, OCD, ADHD, beteende- och känslomässiga störningar och liknande tillstånd. KAT-kittet kan användas av föräldrar, lärare, pedagoger och fackfolk som arbetar med barn, ungdomar och vuxna som behöver utveckla förståelse för sig själv och andra.

 

På Nimbusakademin erbjuder vi workshops där vi tillsammans går igenom kat-kittets olika verktyg, hur man kan använda dem separat och tillsammans. Med hjälp av demonstrationer och övningar utforskar vi tillsammans verktygens möjligheter.

 

Datum för workshops kommer snart!

 

Skjutbanevägen 31, Lund
Vill ni istället att vi kommer till er och utbildar hela personalgruppen. Kontakta oss då för offert!

 

Pris: 1.495:- per person ex.moms

 

Undervisningsmaterial, fika och lunch ingår i priset. Kat-kit ingår ej, men kan beställas och levereras till dig på kursdagen. Pris 4.700:- ink.moms

Anmälan utbildning

För att anmäla dig till, eller ställa frågor om någon av våra utbildningar, maila louise.ardoris@attendo.se

Lämna information om:

  • Faktureringsadress/kostnadsställe
  • Ev matallergier/specialkost

När du anmäler dig till en utbildning hos Attendo Nimbus Akademin är Attendo LSS AB ansvarigt för dina personuppgifter och behandlar dessa för att kunna hantera din anmälan. Vi behandlar informationen för att kunna administrera utbildningen samt fakturering. Uppgifterna sparas endast så länge vi har laglig grund för det. Om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter eller om du vill utöva någon av dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss.

Läs mer om personuppgifter